ENGLISH - HELP

Kedves Gyerekek!

A következőkben a ti segítségeteket kérem. Egy pár kérést fogalmazok meg az első netes hét tapasztalatai alapján. Azért teszem, hogy ha elolvasod, és majd figyelembe veszed őket, akkor sokat segítesz nekem, érezhetően könnyebbé teszed az én munkámat. Többen vagytok, akik az alább leírtakra már eddig is figyeltetek, nektek egy nagy „like” és köszönöm.  Vegyük sorba:

1)      Nevek

Tudom, hogy vicces, ha az emailcímed mellett nem a rendes neved jelenik meg, de kérlek: ezután a nevedet használd. Ha hetven beérkezett emailből egy konkrét diák levelét keresem, akkor nem segít, ha a vicces név–helyettesítőkre is figyelnem kell.

2)      A levelek tárgya

Amikor emailed „tárgy” rovatába beírod, hogy „angol” / „házi” / „homework” / „HW” / „HF” vagy hasonlók, kérlek mindig írd mellé a megfelelő sorszámot, pl. ha a második blogbejegyzésben kért házidat küldött, akkor legyen pl. angol 02. Így én azonnal meg fogom tudni különböztetni az elsőtől vagy a harmadiktól.

3)      Képminőség

Amikor lefényképezel egy tk–ben / mf–ben / jegyzetfüzetben / piszkozatlapon megcsinált feladatot, kérlek nézd meg elküldés előtt, hogy eléggé éles–e a kép. Kaptam több olyan képet, melyek nagyon homályosak voltak és komoly nehézséget jelentett a lefényképezett szavak elolvasása. Általában akkor szokott homályos lenni a kép, ha nincs elég fény a kép készítésének a pillanatában, esetleg ha türelmetlenül nem várod meg ameddig a telefon fókusza „kitisztítja” a képet. Ha látod, hogy homályos lett a kép, kérlek fényképezd le újra felkapcsolt világításnál vagy ablak előtt.

4)      Másik diák házija

Az teljesen rendben van, ha valaki a testvérének a háziját küldi, csak megkérem, hogy az email tárgyában és a csatolt fényképeknél is jelezze ezt. A telefon magától ad egy nevet a képnek (ez a dátum+idő szokott lenni), de ez könnyen megváltoztatható az „Átnevezés” lehetőséggel. Ez bármely telefonon, tableten megtalálható, laptopokon és asztali gépeken pedig a jobb–egér–gomb lehetőségei között találod.

5)      Figyelem

Páran közületek a két feladatból csak egyet csináltatok meg, vagy megcsináltátok mindkettőt, de csak egyet küldtetek el. Légy szíves figyelmesen olvasd el a blogbejegyzésemet, nem jó ötlet csak gyorsan átfutni rajta. Arra is figyelj, hogy a házikhoz mindig adok valódi segítséget, tippeket – pl. hogy honnan tudsz „puskázni” a házihoz. A magam részéről én is megteszem, ami megtehető: a jövő héttől igyekszem még jobban kiemelni dolgokat és az eddiginél még átláthatóbban megszerkeszteni a bejegyzésemet.

          Végül:

Még egyszer köszönöm azoknak, akik a fenti kéréseimet eddig figyelembe vették, és ezzel megkönnyítették online munkámat :-)
Ti is bátran kérjetek segítséget tőlem, az email – cím nem csak házi küldésére használható.

Kitartást:

Rezső bácsi

Megjegyzések