ENGLISH - 03


Üdv a Hetedikes Angolosoknak :-)

Ezt a hetet egy félig töris, félig föcis olvasmánnyal indítjuk. Lapozz a tk. 40. o.–ra és olvasd el a rövid bemutatót Nagy – Britanniáról, úgy, hogy közben hallgatod is az olvasott szöveget az alábbi linkre kattintva. Figyelj arra, hogy mindig ugyanott legyél az olvasással, ahol a hanganyag tart.


Amennyiben az első olvasás / hallgatás után nem érted a bekezdések lényegét, olvasd el a szöveget újra, ezúttal hanganyag nélkül, a saját ritmusodban, majd csináld meg a szöveg fölötti 1–es feladat (a) részét. A nekem küldött emailedbe gépeld be a következő három sort:

Scotland: ____________, ____________, ____________
Wales: ____________, ____________, ____________
Ireland: ____________, ____________, ____________ and ____________

Természetesen kiegészíted a sorokat így: minden sorban az első vonalra a piros sorból választod ki a megfelelő nevet (uralkodók), a második vonalra a lila sorból választod ki a megfelelő időt, a harmadik (és negyedik) vonalra a zöld sorból választod ki a megfelelő várost. Ne feledd: a szöveg mindent „elárul”.

#######################################################################

Most pedig maradunk Nagy – Britanniában, de leszűkítjük a területünket Londonra: lapozz a tk. 44. és 45. o.–ra és olvasd el Layla londoni kirándulását úgy, hogy közben hallgatod is az olvasott szöveget az alábbi linkre kattintva. Figyelj arra, hogy mindig ugyanott legyél az olvasással, ahol a hanganyag tart.


Ezután csináld meg a 45. oldalon a 2–es feladatot. Amint látod neveket és helyeket kell társítanod. A nekem küldött emailbe csak a szám–betű párokat gépeld be, pl 1c, stb.

######################################################################

Hogy egy kissé angolozás közben is kapcsolódjunk napjaink kevésbé vidám állapotához, befejezésül egy 670 évvel ezelőtti pestisjárványról fogunk olvasni. Lapozz a tk. 53. o–ra és olvasd el a «History: the plague» című szöveget (a kérdések alatt) úgy, hogy közben hallgatod is az olvasott szöveget az alábbi linkre kattintva. Figyelj arra, hogy mindig ugyanott legyél az olvasással, ahol a hanganyag tart.


Ezután csináld meg a 53. oldalon az 1–es feladatot. Amint látod 3 lehetséges válasz közül ki kell választanod az egyetlen helyeset. A nekem küldött emailbe csak a kérdés–szám / válasz betűjelet gépeld be, pl 1a, 1b vagy 1c

#######################################################################

FONTOS !!!

Amennyiben mondatértési gondjaid lennének, tedd a következők valamelyikét: kérj segítséget online valamelyik osztálytársadtól / használj nyomtatott vagy online szótárat. Én megadom két online szótár linkjét, de ha gondolod, használhatsz másikat is, hisz ezeken kívül még több is van a neten.


SZÉPEN KÉRLEK: NE HASZNÁLJ GOOGLE – FORDÍTOT, MERT TÖBBET ÁRT, MINT HASZNÁL.

Ha így sem boldogulsz, kérj segítséget tőlem email – ben:
Email – címem: oktatasreksanrezso@gmail.com

HATÁRIDŐ: 2020. ÁPRILIS 7. [KEDD] – 16:00 ÓRA
DEADLINE: TUESDAY, 7th APRIL 2020 – 4 O’CLOCK P.M.

Szép hetet kívánok! – Have a Nice Week :-)

Angoltanárod / Your English Teacher,

Rezső bácsi 

Megjegyzések